Már az Intel is veszteséges lesz?

Huszonkét éve tartó töretlen sikertörténet végére tehet pontot az Intel. A világ vezető csipgyártója ugyanis várhatóan veszteséggel fogja zárni az első negyedévet, s ilyenre a gyakorlatilag nem is emlékeznek a vállalatnál. Ezt a szomorú információt Paul Otellini vezérigazgató osztotta meg a cég dolgozóival, még a múlt héten. A belső információ azonban nem maradhatott titokban.

Szembe kell nézni a tényekkel, a válság miatt rohamosan csökken a kereslet, s fél év múlva sem lesz rózsásabb a helyzet - ismerte el Otellini a sokáig amúgy sem kendőzhető tényt. Ennek ellenére a Bloomberg hírügynökség által megszellőztetett információt a vállalat bőszen cáfolta.

Chuck Mulloy szóvivő rövidre zárva az ügyet hangsúlyozta: az Intelnek nem szokása szétkürtölni előzetes profitvárakozásait sem a vállalat falain belül, sem azokon kívül. Azt viszont elismerte, hogy Otellini valóban tartott egy belső videokonferenciát, amelyen áttekintést adott a cég helyzetéről és felvázolta az előtte álló feladatokat.

A Bloomberg értesülései szerint ebben Otellini leszögezte, hogy innentől kezdve „minden egyes dollár számít". Azaz a reklámhadjáratokat visszafogják, a bőkezű premizálásnak, tiszteletdíjaknak egy időre vége, s a megüresedő állások közül is csak azokat töltik be, amelyek nélkülözhetetlenek. Ezzel talán elkerülhető, hogy 87 sikeres negyedév után a soron következő, 88. negatív szaldóval záruljon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.