Már a motorostúrára is köthető biztosítás

Élénkül a verseny az utasbiztosítások piacán, olyan termékek jelennek meg, amelyekről korábban álmodni sem mertek az ügyfelek. Ilyen az azonnali hatályú és a motorostúrákra köthető utasbiztosítás.

Bár korábban ez elképzelhetetlen volt, immár 9 biztosítónál köthetünk azonnali hatállyal induló utasbiztosítást – írja a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleménye. E forradalomnak valószínűleg köze van a mobilcégekhez is, tavaly ők vezették be az SMS-ben köthető biztosítást, amelyet a határátlépést követő két órában, akár külföldről is meg lehetett kötni. Ilyen szolgáltatást a T-Mobile és a Vodafone is kínál.

Szakértők szerint a termékkör bővülésének oka a válság és a különadó – a biztosítási szektor immár az aprópénzért is lehajol, illetve, mivel szűkülnek a bevételi forrásai, új termékekkel jelenik meg. Olyanokkal, amelyekre igény van, de nemigen nyújtottak korábban fedezetet.

Utasbiztosítás aznapra

15 millióra tehető azok száma, akik a nyári szezonban valamennyi - átlagosan 9 napot – időt külföldön töltenek. Ez pedig az utasbiztosítási piac legnagyobb üzlete. Mivel a magyarok – egyes felmérések szerint – több, mint hetven százaléka még mindig nem köt utasbiztosítást, vagy olyan biztosítással utazik, amely automatikusan jár neki, de nem nyújt megfelelő fedezetet, a biztosítók igyekeznek szélesebb lehetőséget nyújtani az utazóknak. Ezért, ma már aznapra is lehet utasbiztosítást kötni, akár az utastársak részére is. Ez hasonlatos a mobillal köthető konstrukcióhoz.

Motoros-biztosítások

Néhány éve még a motoros gépjárműbiztosításokkal is alig foglalkoztak a biztosítók, ma azonban már a motorostúrákra is köthetünk biztosítást. A hagyományos betegség-baleset típusú fedezetek mellett biztosítható 100-100 ezer forintig a motoros és utasának teljes felszerelése, valamint – ötvenezer forintig - a bringákon található doboz és tartalma is. A baleset és a lopás is káreseménynek számít, azaz a védelem gyakorlatilag teljeskörű. Sőt, még a sátorból történő lopás esetén is védettséget nyújt. Mi több, asszsisztencia szolgáltatás is tartozik hozzá.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.