Már a legnagyobb fejvadász is veszteséges

Veszteséget szenvedett az év második felében a svájci Adecco, mert a gazdasági válság visszavetette a keresletet új munkaerő iránt.

Ezen még az sem segített, hogy a világ vezető személyzeti közvetítő cége - versenytársaihoz hasonlóan - azt tapasztalta, hogy a második negyed folyamán a legtöbb piacon megállt a visszaesés. A Magyarországon is tevékenykedő Adeccónak adó után 147 millió euró vesztesége volt április-június között, míg egy évvel korábban még 212 millió nyeresége volt adó után. Elemzők 50 millió euró adózott eredményt vártak. Az első negyedéves mérleg még 23 millió euró pluszt mutatott az egy évvel korábbi 137 milliós többlet után.

A bevétel 32 százalékkal 3,6 milliárd euróra csökkent a második negyedben, de az átlag nagy eltéréseket takar: a társaság fő piacán, Franciaországban volt a legnagyobb a csökkenés, több mint 10 százalék, hasonló mértékű volt a visszaesés a Benelux államokban. Ezzel szemben az Egyesült Államokban és Kanadában 29 százalékkal nőtt a bevétel, és erőteljesen emelkedett Japánban, illetve feltörekvő országokban is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.