Megrohanták a hétvégén a vagyonadó kalkulátort

Alig egy hétvégés karrierje alatt rendkívül népszerű lett az APEH vagyonadó kalkulátora. Péntek délután óta 150 ezer letöltést regisztráltak.

Rendkívül népszerű volt az APEH oldalára pénteken délután felkerült vagyonadó kalkulátor. Az ingatlanok értékét meghatározó oldalon több, mint 109 ezres letöltést regisztráltak vasárnap délutánig – tudta meg a NOL –, ami igencsak tisztes teljesítmény – vélik megfigyelők. 

Hétfőn reggel öt óráig már mintegy 150 ezren töltötték le az APEH honlapján a becsült ingatlan érték kalkulátort, és az ott kapott adatokat mintegy 4 ezren mentették el - írta hétfő délután az MTI. A kalkulátor működtetéséhez szükséges adatbázis kialakításához az állami adóhatóság a 2008. január 1-jét követő illetékkiszabások alapján ellenőrzött, 800 ezer ingatlan forgalmi értékének adatait használta fel. A kalkulátor az adatbázis adatai, a konkrét ingatlan fizikai jellemzői és egy számítógépes algoritmus segítségével állapítja meg az úgynevezett becsült forgalmi értéket.

Hogy mennyire kell majd "élesíteni" az eredményeket, azoknak, akik a hétvégén elvégezték az értékbecslést az az Alkotmánybíróságon is múlik. A grémium ugyanis ma kezdi tárgyalni a vagyonadótörvény alkotmányossági beadványait, amelyről az első vagyonadó-bevallási határidőig, vagyis február 25-ig döntést is ígértek. Érdemes lehet kivárni a bevallással, amennyiben elmarasztaló döntés születik, úgy leheteséges mégsem kell az adót befizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.