Már 7600 helyen elfogadják a SZÉP-kártyát

Egy hónap alatt 7600-ra emelkedett a SZÉP-kártya-elfogadóhelyek száma, az év közepére 20 ezer partner-szolgáltatóra számítanak.

Az éve eleji 5 ezerről alig egy hónap alatt 7600-ra emelkedett a SZÉP-kártya-elfogadóhelyek száma, és az év közepére 20 ezer partner-szolgáltatóra számít a nemzetgazdasági tárca – mondta a megújult cafeteriarendszerért felelős miniszteri biztos szerdán Egerben. Körtvélyessy László az új cafeteriarendszer előnyeit ismertetve a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara fórumán elmondta, hogy már 4500 munkáltató – jellemzően a legnagyobbak – igényelt SZÉP-kártyát több százezer munkavállalónak.

Mintegy 65 ezer, az OTP, az MKB és a K&H bankok által kibocsátott kártya már a munkavállalók kezében van, és ugyanennyinek folyik a gyártása. Az ezzel kapcsolatos költségek nem az államot terhelik, hanem a kibocsátó pénzintézeteket – tette hozzá a miniszteri biztos. Az évi 450 ezer forint erejéig feltölthető SZÉP-kártya bevezetésével a kormányzat elsősorban a hazai turizmust kívánja élénkíteni: az üdülési csekk 6 százalékos jutalékával szemben a szolgáltatóknak csupán 1,5 százalékot kell fizetniük elfogadás esetén.

Nyomják a SZÉP Kártyát. A bővítéssel nem csak a fürdők, a kibocsátók is jól járhatnak
Budapest, 2012. február 1. Egy nagyítón keresztül olvasható a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) felirat azon a Magyar Kereskedelmi Banknak (MKB) készült kártyán, amely a Pénzjegynyomdában készült. A felvétel 2012. január 27-én készült. MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Használata is lényegesen egyszerűbb: például a falusi vendéglátóknak nem kell 10-20 ezer forintos csatlakozási díjat fizetniük, illetve a csekkel szemben nem kell vesződni a beváltással sem. A fizetés terminál használata nélkül, internet segítségével vagy telefonon keresztül is megtörténhet. Az átfutási idő pedig a csekkre jellemző 2 hónappal szemben 15 nap, így a szolgáltatók lényegesen hamarabb juthatnak hozzá a pénzükhöz.

Mindettől azt várják, hogy lényegesen tágabb lesz a SZÉP-kártyát elfogadók köre, mint az üdülési csekk esetében. Kifejtette, a keretösszegből 75 ezer forint fordítható rekreációs, egészségmegőrző célokra és 150 ezer forint étkezésre, ami egyenlő havi 12.500 forinttal. Az Erzsébet-utalványból az államhoz befolyó, várhatóan mintegy 10 milliárd forintot teljes egészében szociális célokra, szociális üdültetésre és étkeztetésre fordítják – mondta Körvélyessy László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.