Már a luxus sem csillog olyan szépen

Gyenge évről számolt be a Prada ma reggel közzétett éves jelentésében. A luxuscikkeket gyártó cég nyeresége csaknem 30 százalékkal zuhant 2014-ben, és az elemzői várakozásokhoz képest is csalódást okozott. Elsősorban a kínai és az európai értékesítések csökkenése áll a romló teljesítmény mögött.

A társaság nettó eredménye 28 százalékkal esett a január végén zárult évben: 450 millió eurós profitot könyvelt el. Ez az elemzői várakozásokhoz képest csalódást okozott, hiszen a Reuters konszenzusa 475 millió eurós profitot jelzett előre – írja a Portfolio.hu.

A jövővel kapcsolatban is nagy a bizonytalanság – mondta el az éves eredményeket kommentálva Patrizio Bertelli, a vállalat vezérigazgatója. Ehhez a devizaárfolyamok volatilitása és az egyes piacokon a helyi események is hozzájárulnak. A társaság azon dolgozik, hogy a költségeit kordában tartsa, és javítson a hatékonyságon. Ezért kevesebb üzletet nyitna idén.

Mindezek ellenére a Prada részvényei idén csaknem 15 százalékkal értékelődtek fel, messze felülteljesítve a hongkongi Hang Seng indexet. Ma reggel minimális, 0,2 százalékkal csökkenéssel zártak a papírok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.