Malév-sztrájk: nem rombolni, csak figyelmeztetni akarnak

A figyelemfelkeltés és nem a károkozás a célja a Malév pilóták érdekképviseletének a szerdai kétórás figyelmeztető sztrájkkal, és úgy látják van esély arra, hogy megegyezzenek, ellenkező esetben azonban jövő szerdán határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetnek.

Óvári Tamás, a Hunalpa elnöke szerdán reggel elmondta: örülnek, hogy a Malév menetrendjében nem okoz fennakadást a munkabeszüntetés, amelynek támogatottsága egyébként 100 százalékos. A sztrájk 11:40 és 13:40 óra között lesz, a gépek azonban ez idő alatt is meneterend szerint közlekednek.

Az érdekképviseleti vezető reméli és esélyt is lát arra, hogy megegyezzenek a munkáltatóval követeléseikről a következő három tárgyaláson. Úgy vélte, hogy a figyelmeztető sztrájk elérte célját, a bejelentést követően ugyanis felgyorsultak a tárgyalások.
A Hunalpa egyebek között a Q400-as pilóták pótlékának megemelését, kiszámolható, tervezhető elbocsátási rendet, a kölcsönzött munkaerő megszüntetését követeli, ám a munkáltató csak az elsőt tartja sztrájkalapnak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.