A Wizz Air jelezte a kormánynál: pótolná a Malévot

A konkurens lehetőséget lát a másik nehéz helyzetében. 2 új gépet hoznak Budapestre, 66 százalékkal növelik a kapacitásukat. A Wizz Air kérte a kormányt, hogy az államközi szerződésekkel biztosított vonalakat adja át nekik. Készek öt új járatot indítani, és ehhez új repülőgépet telepítenek Budapestre. Az első gesztust már hajnalban megtették: Malév-jegyért tízezer forintos beszállókártyát biztosít a Wizz Air.

A kelet-európai fapados cég hivatalosan is jelezte a magyar kormány felé, hogy az állami légitársaság járatait garantáló bizonyos bilaterális szerződésekben nevezze meg a továbbiakban a Wizz Airt, mint ezen járatok üzemeltetőjét - értesültünk péntek délelőtt.

Ezzel együtt öt új célállomást vesz fel a cég menetrendjébe, nyilván olyanokat, amelyek eddig a Malév járatai közé tartoztak. A megnövekedett igények kiszolgálására információink szerint két repülőgépet kell a Wizz Airnek Budapestre telepítenie. Értesülésünket Váradi József a társaság vezériogazgatója kérdésünkre megerősítette, kiemelve: Moszkva, Kijev, Isztambul és Tel Aviv érdekelné őket. 

- A bilaterális kijelölések függvényében további gépeket tudnánk hozni Magyarországra, annyi kapacitást hozunk a piacra, amennyire igény van - tette hozzá Váradi. 

A Wizz Air speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára, azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt nem tudnak Budapestről, illetve Budapestre utazni. A társaság által szabott feltételek a következőek: azok az utasok, akik a 2012. február 3. és március 24. közötti időszakra érvényes Malév-jeggyel rendelkeznek, mindössze 9900 Ft-os egységáron vásárolhatnak repülőjegyet (egy útra, foglalási díjjal és adókkal) a Wizz Air ügyfélszolgálatán. Jegyeket a rendelkezésre álló helyek függvényében tud biztosítani a légitársaság azoknak az utasoknak, akik 2012. február 13-án 24:00 óráig foglalják át jegyüket.

- Ez nem piaci ár, a segíteni akarás jegyében hoztuk ezt a döntést, ötvenezer ilyen jegyet ajánlunk fel. Tudjuk, mit kell tennünk, többszört voltunk már hasonló helyzetben - mondta Váradi József vezérigazgató. A cég továbbbi két repülőgépet hoz Magyarországra, ezzel hatvanhat százalékkal növeli kapacitását és a számítások szerint hétszáz új munkahelyet hoznak az országba. 63-ról 129-re növelik a heti járatszámot, Bukarest lesz a következő új célállomás. 

A telefonközpontot hívó utasnak rendelkeznie kell a már megvásárolt Malév elektronikus jegy számával ahhoz, hogy átfoglalhassa a jegyét – figyelmeztetnek. A repülés napján, az utasfelvételnél pedig be kell mutatnia a kinyomtatott elektronikus Malév jegyet és a Wizz Air kinyomtatott visszaigazolását.

A kedvezményes repülőjegy nem tartalmazza az olyan opcionális szolgáltatások díját, mint a feladott poggyász, az elsőbbségi beszállás, stb. Érdemes a poggyász méretével és súlyával kapcsolatos szabályzatról előzetesen tájékozódni a wizzair.hu oldalon.

Az érintett járatok:

Budapest – Amszterdam

Budapest – Stockholm

Budapest – Brüsszel

Budapest – Párizs

Budapest – Kolozsvár

Budapest – Koppenhága/Malmö

Budapest – Róma

Budapest – Frankfurt

Budapest – Göteborg

Budapest – Hamburg

Budapest – Helsinki

Budapest – London

Budapest – Madrid

Budapest – Milánó

Budapest – Bukarest

Budapest – Stuttgart

Budapest – Marosvásárhely

"Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont-légitársaságaként fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt kényszerülnek útjukat módosítani. Az elmúlt években többször is kisegítettük a más légitársaságok által hasonló helyzetben hagyott utasokat, és a jövőben is minden segítséget megadunk hasonló helyzetekben. A régióban további növekedéssel számolunk, és célunk, hogy utasainknak továbbra is megbízható, magas szintű szolgáltatást nyújthassunk alacsony árakon" – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója.

A túlélést segítik
Wizz Air fapados légitársaság
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.