Makovecz-fürdő Makón

Több mint másfél milliárd forintot nyert Makó fürdőfejlesztésre az uniós pályázat második körében - jelentette be a város polgármestere.


Miután megérkezett a fürdőfejlesztés hivatalos brüsszeli támogatásáról szóló értesítés, elkezdődhet a beruházás  - közölte Buzás Péter polgármester.  

A bővítés 3,35 milliárd forintba kerül majd, 50 százalékos  európai uniós támogatással, de az előkészítő munkálatokkal együtt a  teljes költség 3,6 milliárd. Az önerőt az önkormányzat  kötvénykibocsátással teremti elő.

A makói fürdő fő profilja a jövőben a gyógyászat, a gyógyiszap-  és rehabilitációs kezelés lesz. A fejlesztésnek köszönhetően 400-500  új munkahely jöhet létre.

Az új makói fürdő kivitelezője a KEVIÉP Építőipari és  Kereskedelmi Kft., a bontási munkálatok hamarosan megkezdődnek,  és a létesítményt várhatóan 2011 nyarán adják át.

A régi fürdő területére a csaknem tízezer négyzetméter alapterületű épületet a Kossuth-díjas Makovecz Imre tervezte. Az  épület pinceszintjében szauna-világot alakítanak ki, a földszinten  három élménymedence, gyógyászat és családi fürdő részleg lesz.  Emellett wellness részleget, szépségközpontot, illetve a  gyógy-részlegen két belső és egy szabadtéri termálmedencét, valamint  és gyógyászati kezelőket építenek.

Ugyancsak a földszinten lesz a  családi részleg, a bébimedencével, a csúszdával és a fürdő  épületében működő óvodával. Az első emeleten emellett kialakítanak  egy több funkciós galériát, lesz relaxációs és csendszoba.

A makói fürdőben 2006-ban 253 ezer vendéget fogadtak, tavaly és tavalyelőtt már több  mint 300 ezret. lA vendégek között  jelentős a szomszédos romániai településekről érkezők száma, tavaly  voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a  szomszédos országból érkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.