Majdnem korlátlan zeneélmény

A digitális zenehallgatás kényelmes, de messze nem fenékig tejfel. A CD-s gyűjtemények konverziója, tárolása és a zenei listák összeállítása munkás. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy új zenéket töltsön le jogtisztán, azaz fizetősen. A T-Home új szolgáltatása azonban néhány százasért korlátlan zeneélményt ígér, ha van internet-előfizetésünk. (x)

A Zenecenter szolgáltatással mindenki az ízlésének megfelelő zenét hallgathat, lényegében korlátlan mennyiségben, anélkül, hogy előzetesen órákat töltenének a zeneszámok felvételével, letöltésével  és saját válogatások készítésével. Ráadásul, mindegy, hogy a számítógépen, vagy az okostelefonon teszi ezt valaki – a streaming alapú zeneszolgáltatás ugyanis majdnem platform-független. A ZeneCenter szolgáltatás egyelőre weben keresztül és Androidos okostelefonokon, hamarosan pedig  iPhone-on is elérhető lesz.Már amennyiben az adott készüléken van internet-kapcsolat.

A streaming hátránya, hogy a zenék nem tölthetők le. De épp ez az előnye is: nem minden készüléken jön ki egy nagy részletességgel kódolt MP3 vagy más zenei fájl minősége, ez esetben pedig megteszi a streaming is, ráadásul még a tárhelyet sem foglalja. Az előfizetők az interaktív internetes felületen saját moodokat hozhatnak létre, válogatva például a zenék tempója, stílusa, vagy bármilyen más jellemzője alapján. A moodokat el lehet menteni, sőt elméletileg a megosztásra is mód van. Az egyes zeneszámokat lehet értékelni, és kedvencek is megjelölhetők.

A kínálat folyamatosan frissül, s szinte azonnal válnak elérhetővé a legfrissebb slágerek – már most közel egymillió zeneszámból áll. A Telekom minden hazai internetező számára lehetővé teszi a szolgáltatás harminc napos díjmentes használatát, ehhez mindössze regisztrálni kell.

A próbát követően háromszáz forint a havidíj, amely bánkkártyával fizethető, de T-Mobile előfizetők SMS-sel, vagy a mobilvásárlási keretük terhéig a számlával is kiegyenlíthetik a szolgáltatás díját. Dominós vagy Mix díjcsomagot használó ügyfelek univerzális egyenlegük terhére is  igénybe vehetik a szolgáltatást.

Mobil használathoz persze adatcsomag is szükségeltetik, persze wifi-n, vagy otthoni interneten keresztül is lehet használni. Mobilnet esetében minimum ötszáz megabájtot érdemes előfizetni -  kötelező minimum ugyanakkor nincs - tekintve, hogy bár a streaming takarékos technológia, a zenehallgatás azért így is fogyasztja a megabájtokat.  

(Cikkünk a Magyar Telekom szakmai közreműködésével valósult meg.)

A mobil zenehallgatáshoz nem feltétlen kell letöltés
A visitor listens to music on a mobile phone at the 41st MIDEM music market in Cannes, south-eastern France, January 22, 2007. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.