Máig kérhetik a pénzt az államtól a kasszakárosultak

Ma éjfélig kérhetnek állami támogatást azok, akik olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek forgalmazási engedélyét nemrégiben visszavonták.

Az állami támogatással megtérülhet az igazoltan megfizetett előleg, foglaló vagy vételár, ha azt az érintett vállalkozók ma éjfélig, azaz 2014. február 17-éig kérik a NAV honlapján és egyúttal új pénztárgépet is rendelnek.

Az új, érvényes forgalmazási engedélyű pénztárgépre vonatkozó megrendelés leadásakor a vállalkozóknak nyilatkozniuk kell – főszabály szerint – az „ebev” felületen arról, hogy milyen összegű támogatásra tartanak igényt. Az ezt alátámasztó dokumentumokat, szerződéseket, számlákat 15 napon belül kell eljuttatni a NAV-hoz.

A kérelmeket egyedileg bírálja el az adóhivatal. A kérelemre ma van az utolsó határidő. A NAV honlapján elérhető egy gyakorlati útmutató, amely lépésről lépésre bemutatja, hogy a vállalkozóknak mit kell tenniük a támogatás igényléséhez: Alapesetben a támogatás mértéke megegyezik a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre kifizetett előleg, foglaló mértékével.

Külön szabályok alapján nagyobb támogatást vehetnek igénybe azok, akik a teljes vételárat megfizették, esetleg be is üzemelték azt a pénztárgépet, amelynek visszavonták a forgalmazási engedélyét. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.