Magyarországot választotta a Konica Minolta

Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta. A nyomtatástechnológiai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést – írja a Napi.hu.

Tizenöt kelet- és közép-európai országot hivatott kiszolgálni az új logisztikai bázis, amelyet a főváros közelében fekvő Pátyon alakít ki a Konica Minolta. Az egész régiót kiszolgáló disztribúciós bázis nemcsak az új termékek, hanem az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik. Az új központ a jövő év augusztusára éri el teljes kapacitását, amely napi öt kamion áru befogadását és kezelését, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldemény útnak indítását jelenti.

A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban. Az 5000 négyzetméter alapterületű logisztikai bázis ugyanakkor a későbbiekben más, a nyomtatóipari nagyvállalat ellátási láncába illeszkedő szerepeket is kap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.