Magyarországon is köthető már biztosítás kutyára

Immár nem kell fölöslegesen aggódniuk a honi kutya- vagy macskatartóknak kedvenceik váratlan balesete, betegsége miatt, mától itthon is lehet biztosítást kötni rájuk.

Igazi újdonsággal, kutyákra és macskákra köthető biztosítással jelent meg a hazai piac egyik legújabb szereplője, a francia biztosítási csoport tagja, az APRIL CEE Development. Az egyedülálló termék bevezetését a Magyarországon hozzávetőleg 2,5 millió kutya és ugyanennyi macska léte indokolta – állítják. Az előre nem tervezhető baleset vagy betegség kezelése tetemes összegekbe kerül, ezért a mától (már havi 2 190 forinttól) köthető kutya-macska biztosítás baj esetén biztonságot jelent a kisállat-tulajdonosoknak.

Az idén 20 éves, ám Magyarországon még új francia biztosítási társaság, az APRIL CEE Development mai bejelentésén kiderült, hogy a kelet-európai térségben a lakosság számához képest – Csehország mellett – Magyarországon tartják a legtöbb kisállatot: minden második lakosra jut egy kutya vagy egy macska, vagyis összesen 5 millió kutya és macska él itthon.

Egy nemrég felmérés szerint a magyar háziállat-tulajdonosok 30 százaléka az állatorvosnál évente több mint 25 ezer forintot költ, 45 százalékuk pedig úgy ad ki 5 000-25 000 forintot kedvencére, hogy az nem volt terveze. A váratlan kiadások mögött leggyakrabban a hirtelen bekövetkezett balesetek vagy betegségek miatt szükségessé vált kezelések és műtétek állnak.

A kutya-macska biztosítás megkötésének egyik alapfeltétele, hogy az APRIL szerződött állatorvos partnere megvizsgálja és véleményezze a biztosítani kívánt állat egészségi állapotát (a vizsgálati díj 2009-ben 5 ezer forint). A vizsgálatokat és a kezeléseket országos lefedettséggel jelenleg 29, a későbbiekben 100-ra bővülő, magas színvonalú állatorvos klinikai hálózatban látják el.

A biztosítás azokra a kutyákra és macskákra vonatkozik, amelyek rendelkeznek microchippel, szerződéskötéskor legalább 3 hónaposak és legfeljebb 6 évesek (Alap csomag) vagy 4 évesek (Prémium csomag), valamint minden szükséges oltással rendelkeznek és nincs sérülésük vagy nem bejelentett betegségük. (A microchip beültetése 2-5 ezer forint egyszeri költséget jelent.)

A nyugat-európai országokban például Franciaországban a tulajdonosok 2, Angliában 20, míg Svédországban 60 százalékuk biztosítja kisállatát.

Már nem kell aggódni, van biztosítás
Már nem kell aggódni, van biztosítás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.