Magyarország fontos a Samsungnak

Európában először Budapesten mutatkoznak be a Samsung legújabb szórakoztató-elektronikai fejlesztései, mint például a netes 3D tévék - a koreai cég kiemelten figyel hazánkra, hiszen itt volt az első európai gyára is.

A Samsung világában kitüntetett helye van Magyarországnak, többek között azért, mert a dél-koreai cég itt nyitotta meg több mint húsz évvel ezelőtt az első európai gyárát. Akkor tíz millió dollár árbevétele volt Magyarországon a cégnek, ma már 4,3 milliárd - mondta Seok Pil Kim a vállalat európai elnöke a Samsung Forum 2011 budapesti rendezvényének hétfői megnyitóján.

A cég figyelme azért is kiemelt hazánk iránt, mert a gödi, a jászfényszarui és a szigetszentmiklósi gyáraiban kulcsfontosságú termékek gyártása zajlik, az egység több ezer magyar embernek ad hasznos, modern körülmények között végezhető munkát.

E rendezvény a Samsung Európai Regionális Konferenciája, amelyen a kontinensen először mutatkoznak be a legújabvb szórtakoztató-elektronikai fejlesztések a dél-koreai cég legnagyobb high-tech rendezvénye Európában, amelyen a vállalat legújabb fejlesztéseit mutatja be, mint például az intelligens 3D smart TV-k, a háztartási gépek és a szórakoztató-elektronika, valamint a számítástechnika más újításai.

Az egyhetes rendezvénynek a műcsarnok ad otthont. A vándorkiállítás Isztambulban, Szingapúrban, Új-Delhiben, a chilei Santiagoban és Shanghai-ban folytatódik.

Az egyhetes rendezvény megnyitóján Schmitt Pál köztársasági elnök nemcsak az elmúlt húsz év jelentős beruházásaiért mondott köszönetet, de tolmácsolta  a magyar és a nemzetközi olimpiai bizottság elismerését is, amiért a cég hosszú ideje igen aktív résztvevője a sport-szponzorációnak, mind itthon, mind pedig nemzetközi szinten. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.