Magyarország felülvizsgálja a dioxin-ügyben tett intézkedéseit

A Vidékfejlesztési miniszter azt ígérte uniós kollégáinak, hogy az esetlegesen EU-jogba ütköző intézkedéseiket visszavonják.

Új, konkrét intézkedéseket javasol az Európai Bizottság az élelmiszerek szennyezettségének ellenőrzése érdekében a németországi dioxinügyet követően - jelentette be John Dalli, a testület fogyasztóvédelmi és egészségügyi felelőse hétfőn Brüsszelben.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az uniós mezőgazdasági miniszterek találkozójának szünetében - Dallival közösen - tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy Magyarország felülvizsgálja a múlt héten ez ügyben bejelentett intézkedéseit, és az esetlegesen EU-jogba ütköző elemeit módosítja vagy visszavonja.

A biztos olyan intézkedéseket javasolt, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy ilyen és hasonló botrányok a jövőben ne forduljanak elő - közölte a magyar miniszter.

Leszögezte: az unió számára fontos, hogy egészséges élelmiszerek kerüljenek a fogyasztók asztalára, továbbá az EU megőrizze a világ leginkább minőségi élelmiszertermelőjének szerepét.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.