Magyar vállalkozó a világ legkreatívabb fiataljai között

Magyar vállalkozó, Tibor Dávid is bekerült a világ három legkreatívabb fiatal vállalkozója közé egy Újdelhiben rendezett nemzetközi versenyen. A világ legnagyobb vezetői készségfejlesztő szervezete a Junior Chamber International (JCI) által létrehozott díjra idén 238 nevezés érkezett a világ minden tájáról.

A JCI-t száz éve alapították az Egyesült Államokban. Jelenleg 115 országban, több mint ötezer helyi szervezetben közel negyedmillió taggal rendelkezik. A JCI magyarországi szervezete 1989 szeptemberében alakult, hogy lehetőséget biztosítson fiatal üzletembereknek és értelmiségieknek vezetői képességeik és kapcsolatrendszerük fejlesztéséhez.

A JCI harmadik alkalommal hirdette meg a Fiatal Kreatív Vállalkozói Díj (Creative Young Entrepreneur Award, CYEA) elnevezésű versenyt. A díjat azzal a céllal hozta létre, hogy felhívják a  figyelmet a kiemelkedő tehetségű fiatal vállalkozókra, akik sikerük nagy részét kreativitásuknak köszönhetik.

Az Újdelhiben idén megrendezett világdöntőn a nemzetközi szakemberekből álló zsűri egy maláj és egy argentin üzletember mellett a magyar Tibor Dávidot is beválasztotta a világ három legkreatívabb vállalkozója közé.

A világdöntőben először angol nyelvű cégprezentációkat kellett tartani, majd a háromfős bizottság szakmai kérdéseire kellett gondolkodási idő nélkül válaszolniuk a  versenyzőknek.

A győztes a maláj Dato Edmund Santhara 2001-ben vette át egy állami iskola irányítását és három év alatt hetvenről tízezerre növelte a tanulók számát. További célja, hogy 2010-re a világ legnagyobb egészségügyi főiskoláját hozza létre.

A második helyezést elért 32 éves Tibor Dávid a JCI magyarországi szervezetének tagja, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolán szerzett közgazdász diplomát. Az Ács Balázzsal közösen, 1997-ben megalapított vállalkozásuk, a Masterplast Zrt. a régió egyik vezető építőanyag gyártó- és forgalmazó vállalatává vált. Az  öt alkalmazottal indult, mára már 700 főt foglalkoztató cégcsoport évi 25 milliárd forintos konszolidált árbevétellel büszkélkedhet és 18 országban van jelen, míg további 11 országgal áll  exportkapcsolatban.

A régióban elsőként 2009 júniusában Budapesten rendezik meg a  JCI éves Európa Konferenciáját. A rendezvényen az előzetes becslések szerint 2500-3000 fiatal európai vállalkozó és üzletember vesz majd részt több mint 50 országból. A négynapos konferencia delegáltjai között jó eséllyel megtalálhatóak lesznek a jövő Európájának üzleti  és politikai vezetői is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.