Magyar Telekom: 50 forint részvényenként

Ötven forint osztalékot fizet részvényenként részvényeseinek a Magyar Telekom - a társaság közgyűlése kedden döntött a kifizetésről, elfogadta az auditált éves beszámolókat a Magyar Telekom Nyrt. és a Magyar Telekom Csoport 2010. évi gazdálkodásáról, valamint az igazgatóság tavalyi társaságirányítási jelentését.

A Magyar Telekom lapunkhoz eljutatott közleménye szerint a közgyűlés 1 109 006 millió forint mérlegfőösszeggel és 77 371 millió forint adózott eredménnyel jóváhagyta a Magyar Telekom Csoport 2010. évi konszolidált éves beszámolóját. A részvényesek 921 747 millió Ft mérlegfőösszeggel és 64 929 millió forint adózott eredménnyel jóváhagyták a társaság magyar számviteli szabályok szerint elkészített éves beszámolóját is.

A közgyűlés határozott a 2010. évi adózott eredmény felhasználásáról. A társaság a részvényeseknek törzsrészvényenként 50 forint osztalékot fizet a 2010. évi eredmény után. 

Felhatalmazta ugyanakkor az igazgatóságot legfeljebb 104 274 254 darab Magyar Telekom törzsrészvény vásárlására.

A tulajdonosk áttekintették és elfogadták a társaság 2010. üzleti évre vonatkozó felelős társaságirányítási jelentését, majd - értékelve az Igazgatóság tagjainak előző üzleti évben végzett munkáját - úgy határozott, hogy az igazgatósági tagok számára a felmentvényt megadja a 2010-es üzleti évre.

A részvényesek döntést hoztak a Magyar Telekom Nyrt. alapszabályának módosításáról, ezt követően jóváhagyták a Felügyelő Bizottság egységes szerkezetbe foglalt módosított ügyrendjét. A Közgyűlés módosította az Igazgatóság tagjainak tiszteletdíját.

A Közgyűlés megválasztotta dr. Konrad Wetzkert a Felügyelő Bizottság tagjává 2013. május 31-ig, illetve a 2012. üzleti évet lezáró Éves Rendes Közgyűlés napjáig. Dr. Konrad Wetzker nem rendelkezik Magyar Telekom részvénnyel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.