Magyar Suzuki: örülnénk közbeszerzési sikereknek

Három kiemelt területen vár előrelépést a Magyar Suzuki a kormánnyal kötött együttműködési megállapodástól. Többi között a közúti infrastruktúra fejlesztése az egyik, de örülnének a versenytársakéhoz hasonló sikereknek a közbeszerzési pályázatokon is.

Három kiemelt területen szeretne előrelépést elérni a Magyar Suzuki a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás révén, mondta Urbán László vezérigazgató-helyettes a Napi Gazdaságnak adott interjúban. Talán a legfontosabb a közúti infrastruktúra fejlesztése lenne. Ehhez a kormányzati szerepvállalást az esztergomi autógyár létrehozása óta folyamatosan szorgalmazzák, illetve kaptak is rá többször ígéretet, de előrelépés nem történt, holott nagyrészt közúton bonyolítják le a szállítmányozási feladatokat.

A leginkább kézenfekvő az M1-es autópályához való kapcsolat kiépítése lenne. Ez ugyan fuvarköltség-növekedést okozna a cég számára, ám azon települések lakóinak, amelyeken most a kamionok keresztülhaladnak, előnyös volna. 

Szívesen látnánk az innovációs tevékenységünk fokozott támogatását is, hiszen az innovációs járulékok felhasználásának pályázativá átalakított rendszere nem mentes a döccenőktől. Örülnénk továbbá annak is, ha az állami gépjármű-közbeszerzéseken versenytársainkhoz hasonló sikerrel szerepelhetnénk.

Az idei gyártási terv módosítását az európai piacok gyengélkedése és az tette szükségessé, hogy az év elején visszavetette a termelést a tavaly őszi thaiföldi áradások miatti alkatrészhiány – mondja. – A 2013. évi terv legkorábban a jövő év elején válik publikussá, azonban a rendelési adatokból az látszik, hogy valószínűsíthetően januárban újra visszaállunk a kétműszakos termelési rendre.

Suzuki gyár
Suzuki gyár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.