Magyar pornó Luxemburgból

Luxemburgba költözteti pornóbirodalma egy részét Gattyán György. A szerverek már most, az üzemeltetők az ősszel kötöznek.

A milliárdos Gattyán György "költözéséről" a 444.hu számolt be. Azt írják: az erotikus online tartalomgyártásban piacvezetőnek számító LiveJasmin oldal tulajdonosa már megtette az első lépéseket Luxemburg felé. Szerverei már nyáron, az azokat hosztoló 60 rendszergazda pedig ősszel Luxeumburgba költözött, 300 alkalmazottnak, köztük 100 fejlesztőnek pedig most szóltak, hogy választaniuk kell, követik-e a céget külföldre.

A vállalkozó Luxemburgban várhatóan új céget alapít. A döntés mögött pedig a találgatások szerint az áll, hogy a magyarországi társaságnál megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket.

Mindenesetre Gattyán fizeti évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót Magyarországon, erről a napi.hu-nak májusban adott interjúban azt mondta: Minden forintot itthon adózom le, és ezzel, úgy tűnik, a kevesek közé tartozom. A cégcsoport egyik vállalata a 41. legnagyobb adózó Magyarországon. Nagyon sokra tartom a 100 leggazdagabb magyar kiadványt, és az itt közölt rangsort, de érdemes lenne egyszer egy olyan listát is összeállítani, amely a magyar milliárdosok által befizetett személyi jövedelemadó alapján rangsorol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.