Magyar pisztráng párizsi győzelme
A Budaörsi Halpiac egyik tulajdonosa, Palotás Péter vehette át a rangos párizsi Sial d’Or nemzetközi élelmiszer-ipari kiállítás idei Global díját – tájékoztatott a halpiac.
A trófeát az innovatív kiszerelésű, sütőben süthető, fűszervajas magyar pisztráng nyerte el.
A termék előzőleg magyarországi kategóriagyőzelmet, Montrealban "hűtött nem tejtermék" kategóriadíjat, illetve előzetesen a Sial d’Or országdíját is elnyerte.
A Selfish termékcsalád – melybe a nyertes pisztráng is beletartozik – innovatív megoldásai a Budaörsi Halpiac ötlete alapján születtek. A termék nevének kitalálásában és a csomagolástervezésben az Avalanche Kreatív Ügynökség közreműködött, a speciális Cryovac sütőtasak a Sealed Air által kifejlesztett megoldás, a Selfish Pisztránghoz csomagolt zöldfűszeres vaj a Meggle terméke, és a Sial termékversenyre benevezését a Sial d’Or kizárólagos magyarországi szakmai médiapartnere, a Trade Magazin szorgalmazta.