Magyar központból irányítják a Telenor-hálózatokat

Magyar központból irányítják a szerb, a montenegrói és a hazai Telenor-hálózatok tervezését és működtetését. Az új központban 450 ember dolgozik majd.

Magyarországi központból irányítják majd a Telenor Magyarország, a Telenor Serbia és a Telenor Montenegro hálózat- és IT-tervezési, implementációs és karbantartási feladatait, de az újonnan alapított műszaki szolgáltató központ a jövőben más Telenor-leányvállalatok részére is nyújt majd hasonló szolgáltatásokat. - Ezzel a Telenor Csoport bővíti tevékenységét a kelet-közép-európai (CEE) régióban - hangsúlyozza a cég közleménye. Jelenleg a hálózat- és IT-tervezés, az implementáció, az üzemeltetés és a karbantartás terén nyújt szolgáltatásokat. 450 munkatársa korábban a Telenor Montenegro, a Telenor Serbia és a Telenor Magyarország dolgozója volt.

A központ a szintén új alapítású Telenor Common Operation Zrt. keretein belül működik, célja az ügyfeleknek nyújtott minőség javítása a három kelet-közép-európai leányvállalat műszaki szakértelmének és erőforrásainak hatékony megosztásával. A magyar, szerb és montenegrói leányvállalatok magas szintű regionális szakértelmére épülő, határokon átívelő együttműködés kiaknázza a régióban rendelkezésre álló szinergiákat, hasznosítja a bevált gyakorlatot, és költséghatékony megoldások kialakítását teszi lehetővé.

A Telenor Common Operation új szolgáltatási modellt képvisel a kelet-közép-európai távközlési piacon. - Arra számítunk, hogy erősödni fog a kereslet az ilyen szolgáltatások iránt, és ennek nyomán költséghatékony, kiváló minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani európai ügyfeleinknek – nyilatkozta Oystein Mikkelsen, a központ ügyvezető igazgatója.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.