Magyar kézben a Dunamenti Erőmű

A francia GdF Suez kiszállt a Dunamenti Erőműből, s eladta többségi részesedését a gázügyletekben elhíresült MET Holdingnak.

Aláírták a Dunamenti Erőmű eladásáról szóló megállapodást értesült a Világgazdaság  ügyhöz közeli, nem hivatalos forrásból. Az eladó a francia GdF Suez, amelynek 74,8 százaléka van a társaságban. A vevő a MET Holding valamelyik, meg nem nevezett cége. A Dunamenti Erőműben 25 százalék az MVM-é, de van a társaságnak 0,2 százaléknyi egyéb tulajdonosa is. Az erőmű a szintén százhalombattai Dunai Finomító hőellátója.

A hat gázüzemű blokkból álló erőmű négy elavult blokkjának a működési engedélye 2012 végén lejárt, ezeket az engedélyeket a társaság nem hosszabbította meg. Ezen kívül a GdF nem tervez erőmű bezárását Magyarországon, erről januárban a GdF Suez Holding általános vezérigazgató-helyettese, Csiba Péter tájékoztatta az MTI-t arra reagálva, hogy a Les Échos francia gazdasági napilap a GdF Suez magyarországi hőerőmű leállításáról (is) vélt tudni. A Dunamenti G3-as blokkját 2011-ben újították fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.