Az autó német, a motor és a fényművészet magyar

Jó génjei vannak az Audi A5-ös sorozatának, ezért 9 évvel később átörökítették őket a látványosan megújult második generációba. Az A5-ös coupe világpremierjét Ingolstadtban tartották, mégpedig egy magyar cég, a korábban a bukaresti parlament átöltöztetésével is hírnevet szerzett video-mapping művésztársulat, a Maxin10sity fényfestő produkciójával.

A középkategóriát 2007-ben forradalmasító A5 sorozat második nemzedékének nyitómodellje új fejlesztésű futóművel, finom aerodinamikával és erőteljes motorral robbant be az ingolstadti piazzára. A világpremier résztvevői mutatják ennek az ágazatnak a piaci irányait. Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Nyugat-Európa más országai, valamint Amerika mellett Kínát igen kiemelt helyen jelölték meg az értékesítések navigátorában.

Az új modell motorjai Győrben készülnek. A coupe öt motor választékával érkezik majd a piacra. Teljesítményük 190 és 286 lóerő között mozog. A korábbi modellhez képest a teljesítményszint 17 százalékkal magasabb, üzemanyag-fogyasztásuk viszont 22 százalékkal kevesebb. A gyártók legalább ennyire büszkék a teljes egészében új fejlesztésű futóműre, melyet az A5 coupe fő erősségének tartanak. Az elektromechanikus szervokormány is új fejlesztése a cégnek.

Ingolstadtban, az Audi anyaközpontjában egy héten át vezették fel a csütörtök esti premiert. Estéről estére tízezrek látták a magyar Maxini10sity fényfestő show-ját, amelynek monumentalitását jól jellemzi, hogy 55 videoprojektor 9 méter magas tornyokból vetített 2300 négyzetméteres, speciális fóliával takart felületre. Csak a technika bérleti díja meghaladta a 300 millió forintot. Az Audi Late Light Show itt tekinthető meg.

A Maxini10sity a világ minden tájáról kap felkéréseket, egyik legattraktívabb munkájuk a bukaresti parlament átfestése, melyet itt nézhetnek meg.





Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.