Magatartási kódex bankoknak

Magatartás kódex készül a bankok számára: a pénzintézetek a következő két hónapban nem módosítják egyoldalúan szerződéseiket.

Szeptember végéig tartó moratóriumban állapodott meg a kormány a bankokkal az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken, a bankvezetőkkel folytatott tárgyalás után Budapesten. A bankok magatartási kódexét szeptember elejéig készítik el. Elfogadását követően a pénzintézetek a kódex előírásai szerint  működnek a PSZÁF fokozott fogyasztóvédelme mellett - mondta Bajnai Gordon.

A kereskedelmi bankok nem módosították egyoldalúan a szerződéseket, csupán arról értesítették ügyfeleiket, hogy milyen okokra hivatkozva módosíthatják a szerződéseket - felelte egy kérdésre Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Bajnai Gordon rögzítette, hogy a következő két hónapban nem módosítják egyoldalúan a szerződéseket a bankok, s a felállított magatartás kódex pontjai nagy valószínűséggel majd "kilövik" azokat az indokokat, amelyek alapján "például cinikusan a dolgozók béremeléseire hivatkozva" módosítják a szerződéseket. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.