Csúcsközelben a felszámolási eljárások száma

Júliusban 1993 vállalkozás ellen indítottak felszámolási eljárást, ez minden idők második legnagyobb adata, csak az előző havi 2.122 új eljárás több ennél - közölte az Opten Informatikai Kft.

Júliusban egy évre visszatekintve 16,5 százalékkal nőtt a felszámolt vállalatok száma. Az Opten adatai alapján január-júliusban összesen 11.507 cég vált fizetésképtelenné, 9,7 százalékkal több, mint 2010 azonos időszakában. Az idén eddig összesen 13.694 végelszámolási eljárást indítottak, ami 58,1 százalékkal haladja meg a tavaly január-júliusi számot, és már most több, mint amennyit 2010 egészében regisztrált az Opten.

Júliusban 1.763 vállalkozásnál zárták be a céget a tulajdonosok, ez 334-gyel több, mint tavaly júliusban, de 11,2 százalékkal elmarad az előző havitól.Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. igazgatója a közleményben rámutat arra, hogy a végelszámolások idei megugrása mögött a hatóságok következetes fellépése húzódik meg a mérleget le nem adó vállalkozásokkal szemben.

A cégalapítások terén minden időtávon visszaesést hozott a július: a 3.715 új alapítású vállalkozás 12 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban és 13,7 százalékkal marad el a júniusi számtól - írja közleményében az Opten Kft.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.