Cserbenhagyták az államadósság elleni alap elnökét

Mindössze 286 millió forint gyűlt össze az államadósság csökkentése érdekében létrehozott alapban, miközben 2839 milliárd forinttal nőtt az államadósság. Miután a harc totális érdektelenségbe fulladt, az alap elnöke, Horváth Tihamér az év végén le is köszön a posztjáról – írja a Bors.

A kormány 2011 áprilisában hozta létre az alapot. Azóta 210 új Fradi-stadion árával, más példával élve akkora összeggel nőtt az államadósság, amennyiből hat 4-es metró megépítését, vagy az ország egy évnyi nyugdíjkiadását fedezni lehetne. Horváth Tihamér mindehhez hozzátette, hogy bár az adósság nőtt, de az államcsőd veszélye jócskán enyhült időközben, a gazdaság elkezdett talpra állni.

Mindez azonban nem igazán az Összefogás az Államadósság Ellen Alapon múlott, hiszen abba alig-alig csordogáltak a befizetések. Akin biztosan nem múlott a siker, az Szomor Dezső gazdálkodó, aki több mint húszmillió forintots befizetésével a harc legnagyobb támogatója, és az egyik leggazdagabb magyar, Gattyán György, aki tízmilliót utalt.

– Nagyon lelassultak a befizetések, csökkent az érdeklődés is. Nem állt mellém senki. Óriásit csalódtam, teljesen elkeseredtem. Most, az év végén le is köszönök. A családom nevében ígértem fejenként kétmillió forintot. Ebből nyolcat már befizettem, még kettő hátra van, ezt idén beadom, de utána vége – mondta a Borsnak Horváth Tihamér, az alap elnöke, aki azt nem szeretné, hogy megszűnjön az alap, de azt másnak kell majd vezetnie.

Az államadósság jelenleg 23 391 milliárd forinton áll, és egyelőre nem tudni, mi lesz a csökkentésére létrehozott alap sorsa. A befizetésekről itt tájékozódhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.