Magántársasággá vált a Dell

Az amerikai Dell számítógépgyártó óriás egy kivásárlási akció révén önállósítja magát, és kivezeti részvényeit a tőzsdéről. Az ügyletben a Microsoft és a Silver Lake nevű magán-tőketársaság vesz részt néhány kisebb befektetési alap társaságában – jelentette a Reuters.

A Dell részvényesei kedden végül elfogadták a papíronként 13,65 dolláros vételi ajánlatot, noha korábban ezt kevesellték. Nagyon nem lehetnek elégedetlenek így sem, hiszen a cég 25 százalékos felárat fizet papíronként, ennyivel fejelik meg a január 11-ei záró árfolyamot, amikor is kiszivárogtak a cégvezetés kivásárlási szándékáról szóló hírek. A cég értéke a 13,65 dolláros ajánlat alapján 24,4 milliárd dollárra nőtt.

Ami szintén eldőlt - igaz, sok kétség nem fűződhetett hozzá -, hogy a céget elnök-vezérigazgatóként továbbra is az alapító-névadó Michael Dell vezeti. Neki 14 százalékos részesedése van a társaságban. Dell vállalta, hogy részt vesz a cég feltőkésítésében is. Az ügylethez még meg kell nyerni a társaság közgyűlésének támogatását is, ám a számítógéppiacon tapasztalt kockázatok miatt megfigyelők szerint a részvényesek el fogják fogadni a vételi ajánlatot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.