Madoff öccsére is börtön vár

A piramisjátékával befektetőinek legalább 65 milliárd dolláros kárt okozó Bernard Madoff hamarosan cellatársat kaphat öccse személyében. Peter Madoff egy bírósági alku keretében bűnösnek vallja magát, s beismerő vallomása fejében tíz év alatti börtönbüntetéssel megúszhatja.

Peter Madoff a Bernard L. Madoff Investment Securities LLC vagyonkezelő igazgatójaként vett részt a négy évtizedre visszatekintő gigantikus csalássorozatban, amelyet 2008 decemberében, bátyja, Bernard Madoff letartóztatásával kezdett felgöngyölíteni az amerikai rendőrség. Bernardot 150 évre ítélték, hivatalos szabadulási dátuma 2139. november 14.

A nála tíz évvel fiatalabb Peter a 75. születésnapját akár a szabad levegőn ünnepelheti, de hogy miből, az felettébb kérdéses, ugyanis vállalta, hogy a piramisjáték indítása óta a közreműködésével okozott 143,1 milliárd dollár számított kárt megtéríti – írja a Bloomberg.

A piramisjáték résztvevői közül tizenhárom főt ítéltek már el az utóbbi három és fél évben. Azért ilyen alacsony ez a szám, mert Bernard Madoff egyedül akarta elvinni a balhét, s váltig állította, hogy a cégnél dolgozó családtagjainak nem volt tudomásuk viselt ügyeiről. Ezt hihetetlen fedősztorikkal támasztotta alá, védve családját a meghurcoltatásoktól. Nem sikerült. Peter öccse ítélet előtt áll, Mark fia pedig nem bírta elviselni a szégyent, és apja letartóztatásának második évfordulóján öngyilkosságba menekült.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.