Indul az új TT Coupe sorozatgyártása Győrben

Mától indul az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása Győrben. Az A3 Limousine, az S3 Limousine és az új A3 Cabriolet  után mostantól az új Audi TT is a győri gyártósorokról gördül le. Valamennyi modell teljes mértékben a kisalföldi megyeszékhelyen készül.
Audi / Forrás

Az elmúlt években összesen több mint fél millió TT-t gyártottunk Győrben az ingolstadti gyárral való eredményes együttműködésben, hangsúlyozta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a járműgyártás bővítése eredményeképpen az új modellek teljes mértékben Magyarországon készülnek, az eddig a német anyacégtől hozott fényezett karosszériát is a Rába parti városban préselik és lakkozzák.

Az új járműgyár jelenlegi több mint 3000 munkatársa közül nyolcszázan már a motorgyárban lévő egykori járműszereldében is dolgoztak a TT-gyártásban. A járműgyártás valamennyi munkatársa egy átfogó képzési programon vett részt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában valamint németországi Audi-telephelyeken.

Az Audi Győrben jelenleg 11 ezer munkatársat foglalkoztat. Tavaly a vállalatnál 1 millió 926 ezer motor és 42 850 jármű készült.

A motorgyártás és járműszerelde 2013-ban Győrben teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővült: présüzem, karosszériaüzem, lakkozó, járműszerelde épült. A vállalat több mint 900 millió eurót fordított a gyárbővítésre és 2 100 új munkahelyet hozott létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.