Ma beindul a Dunaferr kohója

Csaknem tízmillió eurós beruházást követően próbaüzemben mától ismét termel az ISD Dunaferr Zrt. felújított I-es kohója - írja a Világgazdság.
A lapnak nyilatkozó Mezőközy András, a vállalat HR igazgatója elmondta, hogy a feldolgozandó vasérc folyamatosan, zavar nélkül érkezik Kelet-Ukrajnából, nyersacél-tömböt viszont már nem fog kelleni importálni, azt helyben készítik ezentúl.

Korábbi információk szerint a dunaújvárosi beruházásra dacára a gazdaságossági megfontolásoknak, a kohóban dolgozók munkahelyének megtartása érdekében került sor. Az üzemet várhatóan szeptemberben adják át ünnepélyesen, és fél évig párhuzamosan fog működni a két kohó.

A Dunaferrnek egyébként érdekes helyzetben van a mostani ukrán-orosz konfliktusban. A társaság 51 százaléka orosz, 49 százaléka ukrán kézben van. A Dunaferrt ellenőrző ISD Korporáció központja Donyeckben van. Az ukrajnai acélipart elég rosszul érintik az ország keleti részén folyó harcok, a vállalatok oroszországi exportja akár 50 százalékkal is eshet az idén. A legjelentősebb acélipari cégek, bányák mind Luganszk és Donyeck zűrzavaros térségében működnek, sok közülük már leállt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.