M0: kevesebb sáv a hétvégén

Forgalomkorlátozásokkal nehezítik az autósok életét a hétvégén az M0-ás déli szektorában. A fővárost elkerülő csonka körgyűrű M1-es és az M5-ös autópályákat összekötő szakaszán, hétfőig helyenként egész napos sávlezárások okozhatnak torlódásokat.

Építési munkálatok miatt egész napos forgalomkorlátozásra kell számítani a hétvégén az M0-s déli szektorának több szakaszán, az M1-es és M5-ös autópályák között - tájékoztatta lapunkat az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. Közlésük szerint szombaton és vasárnap, vagyis május 7-én és 8-án az M0-s autóút déli szektorában több szakaszon is mindkét irányban egész napos sávzárásokkal találkoznak majd a közlekedők. Úgy tartják: aki teheti, jobban jár, ha elkerüli a Budapest belső úthálózatának tehermentesítésére hivatott gyorsforgalmi utat.

Az ÁAK-nál azt mondják: a torlódások elkerülése érdekében az M0-s autóút déli szektorán a hétköznapok legforgalmasabbnak számító óráiban nem végeznek forgalomtereléssel és sávzárással járó munkálatokat. Ez alól csak a halaszthatatlan feladatok és a balesetveszélyt okozó hibák elhárítása jelenthet kivételt.

A kisebb beavatkozások elvégzéséhez az ÁAK szakértői szerint gyakran elegendőnek bizonyul a csúcsforgalmi időszakokon kívüli, jellemzően éjszaka történő munkavégzés. Vannak azonban olyan feladatok is, amelyek végrehajtása túllépi ezt az időkeretet.

Az autóút szélesítési, és a Dunaharaszti-Gyál közötti szakasz építési munkáin túlmutató, egyéb útüzemeltetői feladatok elvégzéséhez például a kivitelezés technológiája és időszükséglete miatt hosszabb időre kell biztosítani a munkaterületet. A közlekedőket a hétvégén zavaró forgalomkorlátozásokra is ilyen munkálatok miatt kerül majd sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.