Luxemburgba költözteti cégét a UPC - a parabolát is át kell állítani

A UPC európai vállalatcsoportja egyesíti közép-európai műholdas televíziós üzletágait a hatékonyabb működés érdekében - közölte a társaság hétfőn.

A helyi UPC leányvállalatok által eddig az egyes országokban működtetett szolgáltatások a jövőben egy új vállalathoz, a szintén UPC-tulajdonú UPC DTH S.a.r.l.-hez tartoznak majd. A cég székhelye Luxemburgban, az európai műholdas televíziózás központjában van.

Az összevont vállalat létrehozása ahhoz illeszkedik, hogy a közelmúltban hosszú távú műhold- és kapacitásbérleti megállapodást kötött a UPC a norvég Telenorral a UPC Direct szolgáltatásnak a Thor 5-ös és 6-os műholdakról történő sugárzására, illetve a SES Astra társasággal magas színvonalú jelfeladás (uplink) szolgáltatásra a SES-Astra luxemburgi székhelyéről.

Ennek köszönhetően az idei évben tartalmilag is megújulhat a UPC Direct szolgáltatás, a tervek szerint nagy felbontású HD adásokkal is bővül majd a kínálat.

A közlemény szerint a UPC Direct magyar, cseh és szlovákiai, illetve a szintén a UPC-hez tartozó FocusSat romániai tevékenységének összevonása az előfizetőket csak minimálisan érinti majd. A Thor műholdra való fokozatos átállásra részletes tervet dolgozott ki előfizetői számára a vállalatcsoport, kedvező új ajánlatokkal és gazdagabb kínálattal.

Az előfizetők parabolaantennáit májustól kezdődően a szerelők díjmentesen állítják át az új égi pozícióba. A társaság az előfizetőit időben értesíti a részletes tudnivalókról.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.