Lullát összekötötték

Bebizonyosodott, hogy utat kormányközeli útépítő cégek nélkül is lehet építeni. Ha nem is valami szupersztráda, de a Balatonendréd és Lulla közti összekötő út, látszólag közreműködésük hiányában is elkészült.

Mi több, a mindent összeszámolva 15,2 kilométernyi utat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. már át is adta a forgalomnak. A COLAS ÚT Építőipari Zrt., valamint a Debreceni Magas, Mély és Útépítő Zrt. közös munkája 2,1 milliárd forintba került.

Ennyiből nemcsak a Balatonendréd és Lulla közti 6501-es összekötő út 9,6 kilométerét építették meg, de az 5,6 kilométeres lullai bekötőút burkolatát is megerősítették. Így amellett, hogy a két község között közúti kapcsolatot teremtettek, a térség legnagyobb településének számító Tab lakói is könnyebben juthatnak el a Balaton-partra, illetve az M7-es autópályára.

A NIF "tudományosabb" megfogalmazása szerint "Balatonendréd kistérségi határon fekvő település, tabi elérhetőségének javulásával az eddigi siófoki orientáció kétirányúvá válhat. Az út Tab térsége gépjármű forgalmának mintegy 60 százalékát fogja bonyolítani, ezzel tehermentesíti" a 65-ös és a 6505 utakat.

Az ünnepélyes útavatón Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője elmondta azt is: az összekötő úton öt útcsatlakozás, a lullai bekötőút burkolatmegerősítése során egy csomópont és két buszöböl épült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.