Lufthansa Italia: új szárnyakon Olaszországba

Új leánycéggel startol jövőre Olaszországban a német Lufthansa: a Lufthansa Italia önálló légitársaságként indul 2009 elején, független lesz a Lufthansa már működő olasz leánycégétől, az Air Dolomititől is, miközben a vezető német légitársaság esetleges beszállása az újjáalakítandó Alitaliába sem került le teljesen a napirendről.

- A Lufthansa Italiával jelentős, erős kereslettel rendelkező, a jövőben is nagy növekedési lehetőségeket kínáló piacon erősítjük magunkat - vélekedett a Lufthansa elnöke, Wolfgang Mayrhuber.
A Lufthansa Italia és az Air Dolomiti a jövőben egymás mellett működnek, ezen kívül a Lufthansának helymegosztási egyezménye van a főként a belső piacon működő Air One-nal is. Ugyanakkor a Lufthansa továbbra sem zárja ki a beszállás lehetőségét az Alitalia utódcégébe.
A német anyavállalat hat Airbus A319-est csoportosít át a Lufthansa Italiához, amely működését a Milánó-Barcelona, Milánó-Párizs útvonalakon kezdi. Később olaszországi  indulóállomással Brüsszelbe, Budapestre, Bukarestbe, Madridba, a  Londonba és Lisszabonba terveznek járatokat indítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.