Lufthansa-Turkish Airlines fúzió a láthatáron

Folynak a megbeszélések a Deutsche Lufthansa AG és a Turkish Airlines lehetséges fúziójáról – jelentette a Haberturk című török lap. „Mindenről tárgyalunk, ami az ügyfeleink számára hasznos lehet” – kommentálta a második legnagyobb európai légitársaság az újság értesülését.

Klaus Walther, a Lufthansa szóvivője ennél mélyebben nem kívánta taglalni az értesülés hírértékét, annyit mondott még, hogy a hivatalos nevén Turk Hava Yollari légitársasággal „konstans párbeszédet folytatnak”.

A két légitársaság közötti komolyabb megbeszélések azt követően kezdődtek, hogy Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár múlt heti németországi találkozóján felmerült a szorosabb együttműködés lehetősége.

Az állami Anatolia hírügynökség Erdogant idézve azt írta, hogy a kezdeményezés Merkel részéről fogalmazódott meg, mire ő igenlő választ adott. A kormányfő a hírügynökség szerint egy egy olyan török szót mondott a együttműködés mibenlétének jellemzésére, ami egyaránt vonatkoztatható a két cég közös irányítására vagy működésük összehangolására.

A két cég együttműködése egyébkénr sem lenne újkeletű, hiszen a nyaralóturizmust már 1989 óta szolgálja az antalyaia SunExpress nevű közös kcégük, s mindketten tagjai a Star Alliance nevű légiközlekedési szövetségnek is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.