Lottópénzből stafírozzák a Századvéget

Újabb 20 millió forintot adományozott a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak a Szerencsejáték Zrt. – derül ki az állami cég honlapján fellelhető közérdekű adatokból.

Tavaly decemberben pedig 15 millió forintot adományozott az alapítványnak. Az állami cég 60 millió forintos szponzori szerződést is kötött a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapatot működtető Szolnoki Olaj KK Kft.-vel is, ahol Nyerges Zsolt a klubelnök – írja a vg.hu. A rekordot azonban továbbra is a tavaly augusztusi 250 millió forintos adomány tartja, amit az FTC kapott közérdekű célok megvalósításához. A Szerencsejáték Zrt. azonban természetesen egyéb célokat is támogat, például számos egészségügyi alapítványt.

Van miből adakozni, hiszen tavaly 17,8 százalékos növekedéssel 213,3 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. Ez abszolút rekord, hiszen már a 2011-es 181 milliárd forint is az volt. A növekedés motorja a Tippmix és a lottó. A sportfogadás 51,2 milliárd forintos árbevétele 24 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Kedvező volt az év: a labdarúgó-Eb és a londoni olimpia elsődlegesen a bukmékeri típusú fogadások (Tippmix, Tippmax) iránt növelte meg az érdeklődést. Csábító volt a lottó főnyereményének többszöri halmozódása is, erről tanúskodik az 55 milliárd forintot is meghaladó bevétel. Az általános európai trendnek megfelelően a totalizatőr fogadás (Totó, Góltotó) lassan marginalizálódik, ugyanakkor dinamikus keresletnövekedés tapasztalható a sorsjegyek iránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.