Lottóötös-méretű osztalékok Mészáros Lőrincnek

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az állami tendereken oly sikeres építőipari vállalkozása tavalyi nyereségéből közel kétmilliárd forint osztalékot vett fel. 2010 óta már több mint négymilliárdhoz jutott így.

A 2013-as 1,6 milliárd forint után tavaly 1,9 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc sikert sikerre halmozó építőipari vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. – írja a nemrég leadott tavalyi mérleg alapján az mfor.hu.

A kormányfőhöz közel álló vállalkozó-polgármester a kft. tulajdonosaként a tavalyi nyereségből 89 millió forint adó kifizetése után 1,8 milliárd forint osztalékot fel is vett. A nyereségből mindössze 43 millió forintot hagyott a cégben. 2010 óta az egykori gázszerelő 4,4 milliárd forint osztalékot vett ki építőipari társaságából – jegyzi meg az anyag.

Tavaly az árbevétel 9,7 milliárdról 9,8 milliárd forintra nőtt. Ennek további jelentős emelkedése várható, mivel tavaly már közel harmincmilliárd forint értékű megrendelést kaptak állami közbeszerzéseken, viszont nagy részüknél még hátravan a pénzügyi zárás.

Ugyan tavaly 31 fővel 173-ra csökkent a vállalkozás dolgozóinak száma, a bérjellegű kiadások 13 százalékkal emelkedtek, mivel az átlagbér 135 ezerről 180 ezerre nőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.