Londoni elemzők szerint Közép-Európa is túljutott a mélyponton

A fejlett ipari térség és Kelet-Európa egyaránt túljutott a recesszió mélypontján, az Egyesült Államok és a világgazdaság egésze az idei második félévben már növekedni fog londoni makroelemzők legújabb előrejelzései szerint.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdasági előrejelző cége - szeptemberre szóló, Londonban már hozzáférhetővé tett friss világgazdasági prognózisában azt írta: az előretekintő gazdasági jelzőszámok sok országban változatlanul javulnak, ami arra utal, hogy a világgazdaság már maga mögött hagyta a visszaesés legrosszabb időszakát. Az EIU azzal számol, hogy az idei második félévben globális növekedés kezdődik a raktárkészlet-leépítés ütemének enyhülése és az agresszív költségvetési-pénzügypolitikai lépések kezdődő hatásai nyomán.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport heti feltörekvő piaci elemzése szerint Közép-Európa - elsősorban Magyarország és Lengyelország - az első-második negyedévben elérte a jelenlegi ciklus mélypontját, és a térségben kilábalás kezdődik, amelyet a feldolgozó szektor vezérel.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.