Londoni elemzők: a második negyedévre megszülethet az IMF-megállapodás

A Bank of Amercia–Merrill Lynch bankcsoport szerint már április végén elkezdődhetnek a tárgyalások. Szerintük két évre szóló, 10-15 milliárd eurós készenléti programról születhet egyezmény.

A második negyedév végére létrejöhet a megállapodás Magyarország, az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között egy új finanszírozási programról, és a magyar kormány valószínűleg megvárja a tervezett devizakötvény-kibocsátással az egyezményt – jósolták szerdai előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Bank of America–Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) európai feltörekvő térségi közgazdászai befektetők számára összeállított helyzetértékelésükben azt valószínűsítették, hogy ha a magyar kormány az április 7-i határidőre az EU által kért intézkedések "szellemiségének megfelelő" választ terjeszt be, akkor a hivatalos tárgyalások április vége felé megkezdődhetnek, így lehetővé válhat a megállapodás véglegesítése a második negyedév végére.

Az elemzők közölték: várakozásuk szerint két évre szóló, 10-15 milliárd eurós készenléti programról születhet egyezmény.

A ház szerdai prognózisa szerint Magyarország csak az után jelenik meg az eurókötvény-piacon, miután az IMF/EU-hitelprogram már végleges formát öltött, "vagy legalábbis (a tárgyalások) nagyon előrehaladott állapotban vannak".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.