Londoni elemzők szerint Bajnai márciusig a helyén marad

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyarországi uniós választások nem hoztak olyan meglepő fordulatot, ami jelentős forinteladáshoz vezetne. A Jobbik előretörését "valamelyest aggasztónak" tartják, de úgy látják, a Bajnai-kormány kihúzza jövő márciusig, ami értékelésük szerint a forint stabilitásának "kulcsa".

A magyar pártok a várt eredményt érték el az európai parlamenti választásokon, és bár a Jobbik erős teljesítménye "valamelyest aggasztó", a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Bajnai-kormány a helyén marad - mondták hétfőn londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint nem született jelentős piaci eladási nyomást indokló meglepetés.

Juliet Sampson, az HSBC bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piaci közgazdásza azt jósolta, hogy a választási eredmény piaci hatása kevéssé lesz érezhető, mert egyrészt semmilyen "túl váratlan" esemény nem történt, másrészt a magyar gazdaság szempontjából az EP-választás "egyébként sem jelent túl sokat".

Raffaella Tenconinak, a Közép-Kelet-Európára szakosodott Wood & Co. befektetési társaság főközgazdászának az a véleménye, hogy Bajnai Gordon kormánya jövő tavaszig a helyén marad, ami a forint stabilitásának "kulcstényezője".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.