Logisztikai kartellt büntetett az EU

Tizenhárom globálisan működő logisztikai és szállítmányozási társaság összesen 169 millió eurós büntetést kapott az Európai Bizottságtól egy antitröszt-eljárás keretében – írja a Világgazdaság.

Tizenhárom, meghatározó globális jelenléttel rendelkező logisztikai és szállítmányozó társaságot büntetett meg az Európai Bizottság egy antitröszt-eljárás keretében – számolt be a Reuters. A UPS, a Panalpina, az Expeditors, a Kühne + Nagel, a Nippon Express, az Agility, a UTi, a DSV Air & Sea SAS, Yusen Shenda Air & Sea Service, a CEVA/EGL, a Schenker AG, a Hellmann Worldwide Logistisc és a Kinetsu World Express alkotta tömörülés 169 millió eurós büntetést kapott, mert a gyanú szerint kartellezésben vettek részt.

Az eljárás a Deutsche Post leányvállalatának, a DHL-nek a bejelentésével indult meg, amely szintén részese volt a kartellezésnek, de értesítette a szabályozó testületet, így megmenekült a pénzbüntetés befizetésétől. A lépést a hírügynökség kérdésére a DHL-nél megerősítették – írja a Vg.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.