Logisztikai bravúr

Csütörtökig csaknem 700 ezer devizahiteles elszámolólevelet már átvettek az ügyfelek, több mint 400 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése folyamatban van. Több mint 30 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhető, így azokat a Magyar Posta visszaküldte a feladóknak. A kézbesített levelek kétharmadát háznál, vagyis a címzés helyén, míg egyharmadát a postákon vették át az ügyfelek.
Hatalmas volt a forgalom
Hatalmas volt a forgalom
Máthé Zoltán / MTI

A Magyar Postának – a pénzintézetek jelenlegi előrejelzése alapján – csaknem 2 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. A vonatkozó jogszabályok alapján a pénzintézeteknek 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket, s a rövid határidő, valamint az ömlesztett mennyiség miatt ez komoly logisztikai kihívást jelentett a Magyar Postának. Eddig csaknem 1,2 millió darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség mintegy 70 százaléka.

A Magyar Posta tapasztalata szerint a devizahiteles küldemények sikeres kézbesítési aránya jobb, mint az egyéb értesített küldemények esetében, amelynek az oka lehet, hogy az ügyfelek jelentős része kíváncsian várja, milyen elszámolást küld neki a bankja. Az április 30-án feladott küldemények kézbesítésére – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-től kerül sor. Amennyiben a helyzet úgy hozza, az Országos Logisztikai Központ levélfeldolgozó központjában és egyes kézbesítőjárásokban ismét lesz szombati munkavégzés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.