Líbia tovább nyomul az UniCreditben

Tovább akarják növelni részesedésüket az olasz UniCredit bankcsoportban a  líbiaiak:a líbiai központi bank és két másik befektető pénteken  közölte, hogy konzorciumuk 4,23 százalékra növelte a részesedését a  bankban, a korábbi 0,87 százalékról, és a megnövelt részt most  tovább tervezik emelni, öt százalékra.


Amint azt a konzorciumban részes líbiai központi bank vezetője a hétvégén közölte, érdeklődésük kizárólag pénzügyi és  gazdasági megfontolásokon alapul, abban politikai okok nem játszanak  szerepet. Mint mondta, korábban már az Eni olasz energiacégben is  vásároltak részesedést, igaz, viszonylag alacsony összegért,  mindössze 50 millió euróért.

Farhat Bengdara az Il Messaggero című olasz lapnak elmondta,  hogy nagy valószínűséggel tovább részesedés-vásárlásokat hajtanak  végre, de ezeknél kizárólag a diverzifikáció iránti igényüket  tartják szem előtt, a felvásárlások nyomán nem akarják a  társaságokat ellenőrizni.

Ugyanakkor Silvio Berlusconi olasz kormányfő a múlt szerdán  külföldi alapok részéről egyes olasz cégekre irányuló ellenséges  felvásárlási kísérletekre figyelmeztetett. Mint mondta, egyes  olajtermelők - amelyek több alappal is rendelkeznek - erőteljesen vásárolnak Olaszországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.