Lezárult a hűtőpályázat

Összesen 46 ezren jelentkeztek a félmilliárd forintból gazdálkodó állami hűtőcserepályázaton, amellyel készülékenként 25-45 ezer forintos támogatás nyerhető el.

Ma délelőtt lezárult az Otthon Melege Program 500 millió forintos keretösszeggel indított hűtő- és fagyasztóberendezéscserét támogató pályázata - közölte az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A július 4-én újranyitott alprogram által kínált 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásra országszerte 46 ezren jelentkeztek.

A legaktívabb térség ezúttal is Közép-Magyarország volt, ahonnan közel 10 ezer pályázat érkezett. Több mint 7 ezerrel dobogós Észak- Magyarország és a Dél-Alföld is. Az eredeti célkitűzésnek megfelelően a pályázók közel kétharmada a kedvezményezett (nagycsaládos és nyugdíjas) célcsoporthoz tartozik. A rendelkezésre álló adatok szerint a pályázók fele A++ kategóriájú készülékekre kívánja cserélni régi háztartási gépét.

Mint írják, a programmal céljuk a családok terheinek enyhítése, valamint a mérséklődő fogyasztás révén az erőművek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program keretében eddig közel 17 milliárd forintot osztottak ki 85 ezer háztartás számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.