Letörte az online pénztárgépek árát a verseny

Az újabban engedélyezett pénztárgépek ára jóval a lengyel gépek árszintje alattivá vált. Még olcsóbb gyártmányok jöhetnek.

Jelentősen, 170 ezer forint körüli árszintről 140 ezresre csökkentek a már piacon lévő, lengyel Novitus által gyártott pénztárgépek árai. Június végén a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivataltól (MKEH) három hazai cég, a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. által forgalmazott on-line pénztárakra adott engedélyt.

Mint megírtuk, mind a három forgalmazó műszakilag ugyanazt a Novitus által gyártott, „sento” típusú gépet forgalmazza, egységesen 170 ezer forint körüli áron.

Nemrégiben azonban újabb pénztárgép-forgalmazó, az Alt Cash Kft. is engedélyt kapott on-line pénztárgépre és úgy hírlik, hogy a gépei jóval olcsóbbak. Vélhetőleg ennek is betudható, hogy a Novitus-gyártmányok ára leesett a 140 ezres szintre - tudatta az Országos Kereskedelmi Szövetség. (OKSZ)

Az OKSZ szerint újabb gyármányok megjelenése is várható, az eljárás időtartama jelenleg azonban bizonytalan. Ennek ellenére számolni lehet azzal, hogy 110-120 ezer forint körüli áron is megjelenhetnek majd pénztárgépek a piacon.

Varga Mihály korábban közölte: a kiskereskedők szeptember elejéig kaptak haladékot a gépek lecserélésére, ám azzal a könnyítéssel, hogy a szeptember  elsejei határidőre csak a pénztárgépek megrendelését kell igazolniuk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.