Letölthető a nyolcas Explorer - magyarul is

Huszonöt nyelven - többek között magyarul is - elérhető a Windows Internet Explorer 8, amelyet a netezők közel fele használ. A fejlesztő Microsoft azt ígéri: gyorsabb böngészést tesz lehetővé, és megfelelő választ ad az online biztonsággal kapcsolatos aggodalmakra is.

Immár magyarul is elérhető a Windows Internet Explorer 8, amely a Microsoft azt ígérete szerint gyorsabb böngészést tesz majd lehetővé, és megfelelő választ ad az online biztonsággal kapcsolatos aggodalmakra.

Nemrég ugyanis a Microsoft kutatást rendelt a Harris Interactive cégtől, amely az USA internetes biztonsági szövetségével (National Cyber Security Alliance) együttműködésben készült el. Ennek eredményei szerint az Egyesült Államokban élő felnőttek 91 százaléka aggódik a jelenlegi gazdasági környezetben egyre növekvő számú online fenyegetések miatt, és 78 százalékuk ma nagyobb valószínűséggel választana beépített biztonsági eszközökkel felvértezett böngészőt, mint két évvel ezelőtt. (Korábban pont az volt világméretű vitatéma, hogy beépítsék-e a biztonsági programokat a böngészőbe, vagy hagyják meg a lehetőséget a felhasználóknak, hogy általuk kiválasztott védelmi rendszert telepítsenek a gépükre.)

"A felhasználók egyértelművé tették, mit várnak el: biztonságot, gyorsaságot és könnyű használatot" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft első embere. Szakértők szerint az új böngésző még a legújabb hacker-módszerek ellen is védelmet nyújt, s ez akkor is sokatmondó, ha tudjuk: ez a helyzet napról napra változik.

A fejlesztés során valóban a felhasználók számára legfontosabb kérdésekre összpontosítottak: lerövidítették az olyan rutin online feladatok idejét, mint a keresés, leképezés, megosztás, de gyorsult a navigálás is. Növelték az interaktív lehetőségeket: a felhasználó például egyszerű, jobb-egérgombos kattintással bármilyen szót vagy mondatot azonnal e-mailen elküldhet vagy megoszthat másokkal, bárhol is járjon a neten.

A Web Slices technológia a net elindításakor azonnal elérhetővé teszi a felhasználók egyénileg kiválasztott kedvenc információit, legyen az a levelezés, vagy épp az e-bay. Az Instant Search Box (azonnali keresés doboz) pedig valós idejű keresést kínál olyan népszerű webhelyekről, mint a The New York Times, az Amazon.com és a Wikipedia.

Innen töltheted le az új explorert: http://www.microsoft.com/ie8

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.