Letiltottak több száz raiffeisenes bankkártyát

Adatlopás miatt letiltotta több száz ügyfelének bankkártyáját a Raiffeisen. Visszaélés nem volt, a plasztikokat a jövő hét elején, ingyen kicseréli a bank.

Adatlopás miatt letiltotta több száz ügyfelének bankkártyáját a Raiffeisen - számolt be az Index. A visszaélés nem a bankkártyával történt, hanem egy olyan adatbázist lophattak el, amelyben kártyaszámok voltak - mondták el a banknál. A Raiffeisennek az érintett bankkártyákkal történő visszaélésről ezidáig nincsen tudomása, a letiltás célja a megelőzés volt.

Szinte hetente előfordul, hogy a kártyatársaságok, a MasterCard vagy Visa ilyen esetről tájékoztatja a tagbankjait, tehát az eset nem Raiffeisen és nem magyar specifikum. Most sem történt kár sem az ügyfél, sem a bank oldalán, a Raiffeisen amint megkapta az információt a MasterCardtól, értesítette az érintett ügyfeleket, akiknek kártyáit térítésmentesen kicseréli. Az új kártyák a jövő hét elejére készülnek el.

Mivel az ügyben még folyik a vizsgálat, a MasterCardnál nem tudtak további információkkal szolgálni. A társaság egyébként folyamatosan monitorozza rendszerét, s az ilyen esetekbe azonnal jelez partnerei felé, hogy azok ki tudják szűrni a gyanús kártyahasználatot és megtegyék a megfelelő intézkedéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.