Lerakták a Tópark alapkövét

Alapköve már van a Budapest határában épülő Tópark városközpontnak. A beruházás első ütemének tető alá hozásán félezren dolgoznak majd.

A Tópark városközpont első üteme 2010 végére készül el - mondta Lotfi Farbod, a fejlesztő WWIG elnöke szerdán, miután az építési területen elhelyezték a beruházás alapkövét. A több mint 120 ezer négyzetméteres első ütemen 500 építőmunkás dolgozik folyamatosan, és 2010 végétől Farbod szerint 7 ezer embert foglalkoztatnak majd az ide települő cégek.

A Budapest határában, az M7-M1-M0 autópályák közötti területen épülő új városközpont első üteméből 92 ezer négyzetméter az iroda, 20 ezer négyzetméter a szolgáltató felület, a lakások száma pedig 160, a finanszírozást az Eurohypo Bank biztosítja 138 millió euró összegben. A fejlesztő közlése szerint az irodák 40 százalékára előbérleti szerződést kötöttek.

Petrovszky Gábor a Walker and Williams Investment Group (WWIG) alelnöke arról beszélt, hogy az alapvető koncepcióból - amely szerint itt egy új városközpont épül - nem engednek. Palovics Lajos Biatorbágy polgármestere pedig azért támogatta a projektet, mert szerinte így sok környékbeli a lakóhelyéhez közelebb talál majd munkát.

A későbbi ütemekben itt épül meg Európa leghosszabb fedett sétáló utcája, lesz sport-központ és egy hatalmas kiállítási terület is. A Tópark teljes területe 180 hektár, ebből 1,2 millió négyzetméter építenek be 13 év alatt 2,4 milliárd euróból. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.