Lenyűgözte részvényeseit az Intel

Álomszerű eredményről számolt be tegnap az Intel. A várakozásokat messze meghaladó forgalmat és eredményt közölt.

Igencsak elkényeszteti részvényeseit a világ legnagyobb chip gyártó vállalata az Intel. Az amerikai óriás nem kevesebb mint 25 százalékkal emelte forgalmát az első negyedévben, így az elétre a 12,85 milliárd dollárt. A növekedés üteme az elemzőket is megdöbbentette, miután "csupán" 11,9 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

Mindezeken felül a társaság eredményes is lenyűgözően alakult, hiszen a várt részvényenkénti 46 centhez képest ez 59 centet ért el. Ráadásul mindez egy évvel korábban még 43 cent volt. Mindez azt jelenti, hogy az Intel az előző évi 2,44 milliárd dollárról 3,16 milliárdra tornászta fel a profitját.

A növekedésnek roppant egyszerű magyarázata van a kaliforniai cég vezetése szerint: minden szegmensben képesek voltak emelni az értékesítéseiket.

Amerikában ugyan a tőzsde zárása után közölte az eredményeket az Intel, ám ezzel együtt az elektroniuks kereskedésben szinte katapultáltak a vállalat részvényei, s mintegy 6 százalékkal emelkedtek. Ráadásul a tegnapi sajtótájékoztatón még azzal is növelték a jókedvet, hogy kifejtették prognózisuk szerint idén további 20 százalékos árbevételbővülés várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.