Lengyel kézbe kerül a magyar hotelhálózat is

Megállapodást kötött a francia Accor szállodalánc a lengyel Orbis szállodacsoporttal az Accor 46 kelet-közép-európai szállodájának átvételéről. A 142,3 millió eurós – több, mint 42 milliárd forint értékű – ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját.

A szállodalánc még tavaly ősszel jelentette be, hogy el akarja adni kelet-közép-európai érdekeltségeit, melyek egy része saját tulajdonú, részben pedig lízing és franchise szerződések alapján működtetett. Az Accor november végéig kizárólagos tárgyalási jogot biztosított az Orbisnak.

A megegyezés a január 7-én aláírt megállapodásban öltött testet. Így az Orbis irányítása alá 6 ország – Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia – 46 Accor szállodája került. A szállodák mindegyike az Accor márka egyikeként – Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis és Ibis budget – működik. Közülük 38 már üzemel, 8 fejlesztés alatt áll. Utóbbiak közül 5 hotel franchise, míg 3 hotel menedzsment szerződés keretében fog működni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.